Większość z nas kocha słodycze i ten czasownik w pełni oddaje stosunek emocjonalny do słodkich produktów. Jednocześnie świadomi swojego organizmu i zaleceń zdrowotnych toczymy nieustanną walkę z samym sobą. Poszukując usprawiedliwienia dla swojego łakomstwa czy zachcianek tworzymy sytuację, w których słodycze przestają być li tylko spożywanym produktem a stają się nagrodą lub oczekiwanym wspomaganiem energetycznym.
Zdrowe chociaż słodkie
Producent słodyczy Eurohansa (https://www.eurohansa.com.pl/) podpowiada nam jak korzystać ze słodkich produktów nie zamartwiając się nadmiarem cukru. Przede wszystkim batony musli z orzechami i suszonymi owocami. Fit baton orzechowy to doskonała przekąska podczas długotrwałej aktywności fizycznej, ale i podczas spaceru, czy po prostu wtedy, gdy mamy ochotę na drobne co nieco, bogate w smaku i nie obciążające naszego żołądka. Baton musli pomoże przetrwać czas w czytelni, podczas podróży czy w szkole.
Bakalie w czekoladzie
O wartości bakalii jako kalorycznej, ale zdrowej przekąski napisano wiele artykułów. Bakalie dostarczają mnóstwo wartości odżywczych, trwale sycą i pomagają przeczekać czas pomiędzy posiłkami. Nikt nie kwestionuje ich kaloryczności, szczególnie gdy oblane są smakowitą czekoladą. Ale połączenie suszonej żurawiny, rodzynków czy orzechów z pełnowartościową czekoladą to nie tylko jeden z najwspanialszych przysmaków, ale też produkt oferujący ważne dla organizmu składniki mineralne. Bogate w energię smakołyki sprawiają, że nabieramy chęci do życia, cieszy nas rzeczywistość i nie martwimy się dłużej zmęczeniem.
Śliwki w czekoladzie
Śliwki w czekoladzie to jeden z ulubionych słodkich produktów. Bogaty w smaku, sycący i pachnący świętami. Śliwka oblana mleczną czekoladą o intensywnym aromacie kakao cieszy nasze kubki smakowe i zmysł powonienia. To też doskonały pomysł na niezobowiązujący prezent, słodycze luksusowo opakowane, wyśmienicie smakujące będą zdecydowanie oryginalniejszym podarunkiem niż niejeden bukiet kwiatów.